Personligt rekord

Idag blev det personligt rekord på löpslingan 5 km. 32:33, vilket blir 6:31/km.
Dagen till ära så har jag nya skor inköpta på XXL i Bromma Blocks. Det blev ett par Nike Equalon. Jag gav 1499:- för dem och är ganska nöjd med det. De kändes i varje fall bra. Betydligt stadigare på foten och rejält dämpande för överpronation vilket jag behöver med mina kilo och plattfot :-) Det är nästa så att det känns som om fötterna tippar utåt när man bara står med dem men funkar fint när man väl kommer igång.
Idag känns det bra!!

5 + 5 km

Idag är det måndag och jag har precis sprungit 5 km i löpspåret. I lördags tog jag också en runda på 5 km. Foten känns bättre, det ända som kändes idag var de sista 100 meter uppför backen, vi får se hur det känns när jag blir "kall". Tiderna är också helt ok, 6:38 / km idag, trots att jag har varit dålig med träning denna månaden.
Om knappt 2 veckor är det dags för Eremitagelöbet - http://www.elob.dk . Det är ett motionslopp på 13,3 km i en park i Köpenhams utkant. Senast, 2007, sprang jag på 1:30:04, vilket gör en km-tid på 6:47. Det blir svårt att nå i år, målet är att hålla 7 min / km. Det är väldigt mycket löpare så det kan vara svårt att få en bra fart de första km.
Träningsprogrammet för Maran - http://www.marathon.se/- är inte klart ännu. Vi får vänta till 30 september.
Om jag får tid i dag så ska jag för förbi Löplabbet för att fråga lite om inlägg.
För övrigt känns det bra. Pumpen känns stark och det känns mest som om det är resten av kroppen som inte riktigt är med ännu. Jag hade hoppats på en lite större viktnedgång (obefintlig i dagsläget) för det är tungt att släpa på 104 kg.

5km

Idag var det en lugn runda i skogen. Den första på över en vecka. Sedan förra passet på 6km har jag haft ont i min höger fot. Jag har varit på akuten och fått smärtstillande och så har jag inte sprungit på ett tag. Det har inte hjälpt jag får ont när jag springer och jag måste göra något åt det. Känns lite tungt just nu

6,3km

Idag gick det undan - 6,3 km med snitthastighet på 6:24. Det är det snabbaste jag sprungit än så länge.

Träningsprogrammet skall släppas idag

Väntar med spänning på träningsprogrammet på www.marathon.se som skall släppas idag.

Löprundan 5km

Jag har lite ont i fötterna efter gårdagens arbetspass men det gick bra att springa ändå. Tempot 6:42 är jag nöjd med efter omständigheterna

RSS 2.0