Lite uppdateringar då...

Jag har glömt att skriva om mina senaste pass. Idag är det torsdag och denna veckan har jag sprungit 7,85 km på nästan prick e timme i måndags och jag sprang 5 km med rekordhastigheten 6:36 / km i går onsdag. Jag ahr varit under 105 kg hela veckan så kanske det börjar visa sig på vikten - man kan ju hoppas. Det är skönt att känna att kroppen svarar när jag är ute och det är roligt att vara ute länge. Jag ska försöka hålla mej till pass på runt timmen, det gör nog mest för vikten.

6,3km i hällregnet

Idag blev det 6,3km i ösande hällregn och 100% asfalt. Det märks på asfalten att högerdojan inte är riktigt ok och jag blir riktigt ordentligt trött i högerbenet. Måstre fixa nya pjuck!

Tråkigt om Midnattsloppet

Tråkigt att höra om löparna som dog under och efter midnattsloppet. Det får en att tänka lite extra på den egna förberedelsen.

7,19 km på 59:44

Målet för dagens pass var att vara ute i 60 minuter., vilket jag missade med 46 sekunder. Tempot var inte högt men det är segt att springa upp till fornborgen 2 ggr. Det var också nästan tropiskt i skogen och ute på ängarna. Det är ca 10 sekunder långsammare än mitt snitt tempo på förra maran. Så lite fortare får det gå framöver. Men som sagt, målet var att vara ute i en timme. Jag är väldigt nöjd med min nya träningströja jag fick när jag anmälde mej.

Gammal problematik

I dag blev jag påmind om en gammalö problematik. När man jobbar med att stå/gå i 9 timmar orkar man inte ge sig ut på ett löppass när man kommer hem. Så det blir inget idag, eller i morgon. Jag siktar på lördag då det får bli lite längre än vanligt

Idag är det träningsfritt

Jag är ganska sliten i benen efter gårdagens pass. Får ta det lite lugnt idag. Nästa pass får bli i morgon onsdag, kanske blir det ett längre pass till helgen...

Skogsrundan 5 km

Jättefina förhållanden. 19 grader, ganska fuktigt i luften, mjukt underlag. Kroppen svarade inte riktigt lika skönt som sist men å andra sidan så gick det snabbt. Personligt rekord på 6:44 / km Jag använder en app till min iPhone som heter Runkeeper Pro. Den har en massa kul funktioner bland annat en röst som meddelar km-tid m.m. Den är länkad till en website där man kan få en massa analyser, trender m.m. kolla in http://runkeeper.com/user/falhbin. Detta är besökslänken, som användare syns mycket mer kul statistik

Ingen löpning idag

Idag är vilodag. Innan jag kommit i bättre form och blivit starkare i benen vill jag inte pressa kroppen med löppass varje dag, jag måste tänka på knäna.

Varför Marathon, hur, målet?

Först och främst är det för hälsans skull. Jag väger 105 kg (schh, berätta inte för någon) idag och hoppas väl på att skala bort minst 10. Förra gången försvann 10 och då vägde jag 104 när jag började. Varför just Marathon, jo, jag gillar att springa och det var väldigt roligt förra gången. Även om det var tungt och jag nätt och jämnt kom i mål, 5:41:34. Så var det en väldigt skön känsla av att ha klarat av det. Men ett marathon är framförallt inte loppet utan all träning inför det. Jag kan sakna beroendet av träning som kroppen får - känslan av att jag bara måste spring en mil idag för att kroppen behöver känslan. Hur? Jo, jag tänkte följa ett träningsschema som man kan få på www.marathon.se. Där kan man välja vilken nivå man har som målsättning. Sist följde jag den lägsta nivån som är att bara ta sig runt men då var min fysik en helt annan. När jag började träna på sommaren 2003 hade jag i princip inte rört på min lekamen sedan gymnasiet... Nu har jag en annan grundfysik - kanske inte i toppform men jag springer i alla fall minsta en gång i veckan. Så denna gången siktar jag på runt 5 timmar. Programmet börjar i 26 veckor innan loppet och fram tills dess ska jag försöka hålla en mil i veckan som en grund. Sedan finns det ju några mål på vägen. I oktober är det dags för Eremitageloppet i Köpenhamn igen. Bara 13 km men ändå ett delmål.

Anmälningsavgiften betald

Nu är jag anmäld. För lite mer än 1000:- fick jag en plats, t-shirt och en försäkring ifall något händer på vägen. Nu är det bara resten kvar. Lördagen 28 maj 2011 14:00 så smäller det - då ska allt funka!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0